Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck är inte min favorit. Han har gått på repeat HELA DAGEN. Jag tror jag blir galen. Fifuck. Har ont i mina ögon, har lite störig huvudvärk som killar min hjärnrot och jag har ont i ryggen plus att jag är nervös inför imorgon. Ja, det är en sån där bajs-dag helt enkelt som förhoppningsvis kan tvärvända när Lill-loven och Fannyman kommer. Hoppas hoppas. Vill mest bara gömma mig under ett täcke just nu. 
 
Hej å dåå! 

GENEVE

Idag är jag glad för några saker 1) jag har äntligen fått mitt nya kort 2) mitt rum börjar äntligen bli beboeligt 3) bara en natt tills jag ska möta Tom på flygplatsen för han kommer hem. Idag är jag inte så glad för några saker 1) jag var tvungen att köpa kurs lit(coooling) för typ alla mina pengar 2) jag hittade en faktura som skulle varit betald den 5 augusti 3) mitt Internet vill inte fungera 4) jag har målat både mina tånaglar och finger(?)naglar och kan inte göra någonting just nu förutom att ligga raklång i sängen och titta rakt upp i taket= jag är en idiot. 

Alkoholen talar part 0

Den rubriken är kul för att 1) klockan är 13.00-ish 2) jag jobbar. Men det är starten på den nya (episka) sektionen i alla fall. 
 
Och här kommer lite inspo som jag filade fram för ett par timmar sedan. Det är en origami-inspirerad taklampa. Jag tycker att den är riktigt fräsig. Undrar om man kan pyssla ihop något liknande? Johanna "pysselkungen" kanske har någon bra idé? Man får ju typ köpa någon slags ram och en textilsladd, men resten kan man nog fixa med lite fräsigt papper, flinka händer och någon slags häft/tejp/lim-strategi! Jag hade ju haft noll tålamod för det blir väl en del pill. Hade nog slutat med att jag powerwalkade genom Malmö centrum samtidigt som jag grät och svor åt mig själv att jag fan inte kan någonting.
 
Mamma? Peace!

Malmö, Malmö

Nu sitter jag här i Malmö igen. Och vilken plats är väl bättre att hitta inspiration till dig Johanna?! 
 
Idé nummer 1 är att måla egna krukor. Typ köpa bruna vanliga krukor måla dem och sen doppa dem i färg så att det får rinna ner liksom. Eller blanda en liten gryta av typ olja, vatten och olika nyanser nagellack och doppa! Blir ascoolt (kanske bör kolla upp exakt hur det ska göras innan du kör, för det där "receptet" höftade jag fram). Köp växter som är gjorda för öknen typ. De behöver man ju inte ta hand om = asbra!
 
Idé nummer 2 är den här dekorationen:
 
Idé nummer 3 är det här till anslagstavlan/kylskåpet:
 
Typ så. Och sedan har jag en miljards olika idéer till cirka. Vad tänker du?

Brännös

Nu är det söndag och vi är hemma efter helg på Brännö. Fannyman spelade på Brännöfestivalen och hela gänget(alla tre) var ute och supportade. Fina Fanny, Sanna och Lovisa- mina bästisar. Fanny är megasuperbra, kolla bah.
   

STHLM

Snart, på måndag, är det dags för mig att dra tillbaka till mitt nya hem, Stockholm. Där väntar 18m² studentrum. Vi har varit uppe och lämnat mina saker redan, mitt på golvet ligger allting i en hög och väntar på att någon ska komma och tända på. Ungefär så ser det ut. Men frukta inte! Bättre ska det bli. Jag tänkte Sanna att du kanske kan komma med lite tips och idéer på vad jag kan hitta på? Jag har köpt vitt tyg till gardiner, som du redan tipsat mig om, och tänkte köpa en gardinstång och måla den typ rosa, vad tror du om det? Såhär fint är mitt rum nu:
 
 

Blåboxen

Sanna. Kan du inte länka lite bilder på grejer som du är intresserad av att köpa från Blåboxen, så kan jag kanske hjälpa till på riktigt. Igår var jag och Ina och käkade lunch på Lagerhuset. Maten var asagod.

Malmö och The Bronx

Igår hade vi finbesök i butiken av coola grabbar från The Bronx - super-hardcore-punk-snubbar. Helt i min smak. Efter jobbet bar det av ut på Malmös gator för lite mer festival och öl och målet var typ att se Johnossi men det blev inget med det. Idag känner jag mig lite sliten och ska nog hem och ta det lugnt för en gångs skull. Vara lite ansvarsfull och betala räkningar! Det är kul. Funderar lite på vad jag ska köpa hos blåboxen för mitt fina presentkort. Jojo, hjälp mig! Och så undrar jag lite över varför en person köper två hjälmar á 2.995,-? Vad är det för någon? Jag vill veta. Ingen vanlig hjälm heller utan en sådan där uppblåsbar engångs-super-hjälm! Människor, människor..
 
 
 
 

Amsterdam mamsterdam

I helgen var jag och mami i Amsterdam. Underbart att komma bort ett tag. Underbart att hänga med bara mami. 
Första dagen köpte vi mackor och kaffe på ett konditori utanför hotellet och tog med oss det till Vondelpark. Awesome start på semestern!
Sen hoppade vi på en båt som tog oss på en åktur på kanalerna- asbra sätt att se staden och förstå lite hur allting hänger ihop. 
Överallt längst med kanalen låg husbåtar.
Längs med Singel-kanalen gick vi på Bloemenmarkt. Här kunde man köpa blommor, fröer och lökar i mängder.
Här är det nyrenoverade Rijksmuseum. Vi var aldrig inne, men vi gick förbi tusen gånger eftersom vi bodde nästan precis bedvid.
Vi hade bokat biljetter hemifrån för att gå på van Gogh museum. Här är min favvo-tavla. 
En restaurang jag verkligen kan rekommendera är Braque på Albert Cuypstraat. Megagod mat och bra pris!
Här är uteserveringen till ett tårtkafé på Ferdinand Bolstraat i området De Pijp. Grymt fina tårtor!
På dagarna är det marknad på Albert Cuypstraat. Inte så mycket kläder men massa tyger och en del andra fina saker. Jag köpte 5,5 m gardintyg till min nya lägenhet för 16€.
I närheten av området Jordaan, på gatorna Huidenstraat, Berenstraat och Reestraat, fanns Amsterdams bästa shopping. Massa små udda affäreer blandat med både Acne och Filippa K. 
Området De Pijp var där vi hängde mest under semestern. Mängder av caféer och ännu fler restauranger!
 
 

Harry min hjälte

Idag är en dålig dag. Ibland är det bara så. Vissa dagar suger. Jag vill så gärna åka till Stockholm. Här är jag inte den jag vill vara. För att dämpa min ångest något har jag ägnat dagen åt att kolla på tiotusen avsnitt av Cougar Town(som är en mycket bättre serie än vad titeln får en att tro) läst tusen sidor i min bok och nu kollar jag på Harry Potter och de vises sten. Älskade Harry. Harry ger mig hopp om att morgondagen kommer att bli bättre och då Sanna, om du har tur, kommer en Amsterdam-guide.
 

Malmö

Jobbar just nu och tror seriöst att mitt kontor är värt flera hundra tusen miljarders ungefär. Har inte sett så många designmöbler och prylar i mitt liv. Men det är fint och inspirerande och det är alltid bra. Slutar vid 18 och efter det blir det lite Urban Cone, Avett Brothers och Shout Out Louds på Malmö Festivalen! Woop!

Kräfta

Har ätit kräftor hela helgen. Enda jag ätit i princip. Känner mig färdig med kräftor nu. Vill aldrig ha en till kräfta i hela mitt liv.

Se upp livet, här kommer jag!

Helknasig dag och livet står åt alla håll, men det positiva är att det knappast kan bli sämre! Den eviga pessimisten tänker positivt! Woop in the hoop. Vill ut på äventyr, göra en massa roliga saker och se en massa coola saker som typ den här rosa sjön i Australien! Helt jäkla bra. Idag är jag också sjukligt tacksam för att jag har världens bästa vänner och familj! Balladalidilaaaa! 
 
 
 
 

Underbara hemstad

Det finns några saker som är ganska najs med att vara tillbaka i Göteborg. Man kan prommenera överallt. Man kan leva på sina föräldrar(de slipper ju mig resten av året). Man kan träffa sina föräldrar(man träffar ju dem inte under resten av året). Man kan träffa sina vänner(som man inte heller hinner träffa under resten av året). Man kan sakna sitt andra liv. Man kan låna sin systers kläder. Och framförallt kan man marathon-hänga med världens bästa Sanna! Idag ska vi till Hagabadet. Där ska vi träna, basta och bada. Igår var vi på bio och såg The Heat- är man sugen på girlpower action-komedi rekommenderas den varmt. 
 

Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn.

Sanna. Jag hade glömt att vi hade skrivit en del här ändå. Jag hade nästan glömt hur roliga vi kan vara. Jag saknar dig verkligen när vi bor i olika städer. Saknar oss. Vi är ett grymt team. Vi är fan bäst. Ingen fattar mig som du gör, det bara är så. Därför är jag stört glad att bli påmind om denna bloggen. Jag älskar allt prat om fluffiga, rosa, glittriga saker. Om världar där allting är färgglatt och där man kan ha en liten levande enhörning som husdjur. Jag läste också att det är någon som hittat bevis om att enhörningar funnits, det gjorde min dag. 

RSS 2.0