World News

Igår såg vi Local Natives på Pustervik. Det var himla fint och det kändes plötsligt som om det var igår de spelade på Way out west och jag kände med en gång hur jag var tillbaka i ett varmt land, på en strand - helt hjärtkrossad och aldrig så vilsen. Och nu sitter jag och lägger upp en massa svindyra bestick från Georg Jensen. Hallå, en gaffel för 2050 kronor? Jag kan köpa en resa för det typ. Människor är galna. Fina är de i alla fall! 
 
Dessutom blev jag helt fäst vid en annan av våra nyheter: Steltonkannan i metall - guld, silver och KOPPAR!
Jag älskar det.


I wonder

Längtar tillbaka till New York, vackert höstväder, god mat, shopping och härliga, aningen speciella, människor. Och takterrasser! Som ju för fasen inte existerar i Sverige (Varför? Finns det någon lag på det?). Takterrasser, skumpa, jordgubbar och gott sällskap är ju typ mina favoritgrejer i hela världen. 
 

Melodifestivalen och Lyst

Som vanligt så multitaskar jag till max. Min nya fix är Lyst.com där du kan följa och browsa skor, kläder, smycken, ja lite vad som helst i den kategorin. När du hittar någonting du gillar så sparar du det i din Lyst och skapar en tracking på varan. Du kan få notice om när någon annan "repinnar" din trackning, och dessutom när produkten i fråga är på rea! Detta är ju den bästa funktionen. Du kan välja ut produkter du inte alls känner att du har råd med, spara dem i en liten databas och bli uppmärksammad om när produkten reas ut. Perfekt, smart sak som dock behöver bli lite mer svensk-inriktad. Än så länge finns inte så många utländska, exklusiva varor i de svenska e-butikerna - vilket det absolut finns en marknad för. Hoppas på att se mer av detta i framtiden - om inte annat för att slippa dyr frakt och tull.
 
Melodifestivalen är bland det värsta jag vet. Typ. Eurovision där emot, där snackar vi underhållning på hög nivå!
 
 

Drömmar om Y-stolen och chockrosa ränder

Jobbar just nu med säljande texter i skolan och det är verkligen någonting som jag kan använda i jobbet. Har tittat runt lite och stötte på företaget Ninetech som jobbar med just webbkommunikation via olika medier och säljande texter. Detta är någonting som jag tycker verkar sjukligt intressant, och någonting som jag kan tänka mig att hålla på med.
 
Jag är en väldigt kreativ person som får utlopp för min överskottsenergi genom att uttrycka mig på olika sätt - musik, fotografering, skissa, göra kollage, måla om möbler, skriva. Igår kväll gjorde jag dock sönder min gitarr för att det gick så helvetes jävla dåligt. Hmm. Tillbaka till ämnet: Jag har funderat länge nu på vad jag verkligen vill hålla på med, var jag vill vara och så vidare. När jag fick veta att A funderar på (och har sökt) att läsa en utlandstermin så började jag fundera på vad jag håller på med. Jag gör allt för andra, och det är aldrig någon som är nöjd - och i synnerhet inte jag. Jag tänker väldigt sällan på vad jag vill göra och vad jag mår bra av. Så nu går tankebanorna typ studera på Berghs, ta kurser i webbkommunikation och sedan jobba som konsult på olika företag, falla tillbaka på inredningsarkitekt-spåret. Ja, jag har alltid varit en överpresterande människa, aldrig varit nöjd och en yrkeshögskoleutbildning (enbart) räcker inte för mig - hur dumt det än låter. 
 
Den här väggen hade gjort mig glad typ vareviga morgon.
 
Bild från Boligmagasinet

Eyeless in Holloway

Och Johnny Flynn får mig som alltid att tänka på London. Där allt hände och allting vände.
 
Har mycket att göra som vanligt, men jag skjuter upp på ett sätt som bara jag kan. Jag försöker hitta mina prioriteringar. Bara jag klarar kurser och får det betyg som krävs så kommer det att gå bra för mig ändå. Jag har alltid varit sådan som stressar upp mig för saker flera veckor i förväg och kan liksom inte slappna av, eller släppa det. Jag måste börja prioritera - man måste inte göra allting, jag måste inte vara i skolan varenda dag, jag måste inte vara alla till lags. Försöker verkligen tänka på det och hitta en balans som passar mig. För det är dags för mig att ta tag i mig själv, och tänka på mig. För det är bara jag som är jag. Och det är bara jag som kan göra mig själv till mig. 
 

You & I

Snart så lugnar det ner sig och allt blir till det bästa. Skolan är inte lika hektisk, det blir mer tid över för jobb, jobb, jobb (snart så blir det mer av vackra Kähler), Lissabon om 3 veckor och på söndag så firar vi 1 år. 
 
Älskar Marc Johns illustrationer. Vill ha dem omkring mig hemma, överallt typ. Åh, jag önskar jag var lite rikare ibland så jag bara kunde skaffa alla de där sakerna som jag verkligen drömmer om. Inte för att dessa kostar så där apmycket men ni förstår vad jag menar. En dag då jävlar.
 
 

Film item

Har man gått lite långt i sitt designintresse/beroende om man kollar filmitem.com för att se vilka filmer Louis Poulsen lamporna finns med i? Eller Arne Jacobsens design?

Jag tror det.

RSS 2.0